Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Jornades de portes obertes

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya autoritza que els centres puguin organitzar visites presencials de cara al procés de preinscripció del curs 2021-2022, però tenint en compte diverses mesures preventives i d'organització per fer les visites. La més important és que cal demanar cita prèvia al centre educatiu. D'altra banda, aquestes visites també es poden complementar amb el material informatiu i gràfic que els centres educatius tenen publicat al seu web.

Les mesures organitzatives i de prevenció són les següents:

 • Cal demanar cita prèvia al centre educatiu.
 • Els grups no poden superar les 10 persones, acompanyades com a màxim per 3 persones del centre.
 • Cal evitar la presència simultània de grups i, dins del grup, mantenir 1,5 metres de distància entre les persones que no formen part de la mateixa família.
 • En entrar al centre, cal prendre's la temperatura i aplicar-se gel hidroalcohòlic.
 • Cal usar mascareta en tot moment.
 • Es recomana no usar els lavabos si no és imprescindible.
 • El format de les visites ha de ser el d'una reunió, que s'ha de fer preferentment a l'aire lliure: en cas de fer-se a l'interior, cal obrir les finestres de l'espai.
 • No s'ha de lliurar cap documentació en paper.

Descarrega't la informació de les portes obertes en PDF, clicant en les següents imatges:

      

 

Jornades de portes obertes a les escoles públiques^

Les escoles públiques d'educació infantil i primària de Vilafranca organitzen les jornades de portes obertes que es fan abans del procés de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2021-22 adaptant-se a la situació generada per la pandèmia. La visita dels diferents espais dels centres i la difusió dels projectes educatius es publicaran a les webs dels respectius centres. Tanmateix, cada escola oferirà de manera telemàtica reunions per resoldre dubtes i tractar qüestions d'interès per les famílies. Les sessions telemàtiques es convocaran a les 17 h des de les pàgines web dels centres en les següents dates:

En el cas de no tenir accés a les propostes telemàtiques, excepcionalment s'ofereix la modalitat presencial fora de l'horari lectiu per resoldre dubtes i prenent totes les mesures organitzatives que garanteixin la seguretat sanitària. Seran trobades a l'exterior dels centres, sense entrar a l'interior de l'edifici educatiu, en grups de màxim 10 persones i sempre amb cita prèvia. Les dates de les sessions presencials que tindran lloc a partir de les 17 h són les que es detallen a continuació:

Jornades de portes obertes als centres privats concertats^

 • Col·legi Vedruna-Vilafranca del Penedès: el centre ofereix visites guiades per a P3, entrevistes personalitzades per a primària i per a ESO i trobades virtuals via MEET per a les tres etapes, sempre amb cita prèvia al web www.vedrunavilafranca.cat. Les reunions virtuals a través del MEET seran el dia 3 de març a les 18 h per a educació infantil, el dia 4 de març a les 18 h per a l'educació primària i el dia 4 de març a les 20 h per a educació secundària.
 • Col·legi Sant Josep: les jornades de portes obertes seràn els dimarts i dijous del mes de febrer i fins el 15 de març a les 17.15 h. Les famílies interessades cal que facin la inscripció a través d'un formulari que trobaran al web de l'escola o bé trucant per telèfon. Les visites es faran en grups de fins a 10 persones i fora de l'horari escolar, es confirmarà la disponibilitat del dia escollit via mail o trucada, i d'acord amb les mesures de seguretat i higiene no es lliurarà cap documentació en paper.
 • Col·legi Sant Ramon de Penyafort: les jornades de portes obertes tindran lloc els dies 3 i 4 de març a la tarda i el 7 de març al matí. Seran visites presencials, en grups d'un màxim de 10 persones i per assistir-hi cal fer reserva trucant per telèfon o des de la pàgina web del centre. També es pot sol·licitar entrevista individual des de la pàgina web del centre o trucant per telèfon. 
 • Escola Montagut: la jornada de portes obertes serà el dissabte 13 de març. Seguint la normativa s'ofereixen diferents torns horaris per formar grup de màxim 10 persones. Les persones interessades en assistir-hi cal que truquin a l'escola per inscriure's.

Jornades de portes obertes als instituts^

Aquest any les jornades de portes obertes dels instituts de Vilafranca són diferents del que es feia habitualment. Les trobades amb famílies són telemàtiques i no hi haurà trobades en grup presencials. De totes maneres, a la pàgina web de cada institut trobareu visites virtuals, vídeos, reculls fotogràfics, documents amb la proposta educativa i els projectes de centre que us ajudaran a conèixer la realitat del centre educatiu. 

 • Institut Eugeni d'Ors: hi haurà dues trobades telemàtiques, d’ESO i de batxillerat, el dimarts 9 de març a les 18 h i el dissabte 13 de març a les 11 h, que serviran per aclarir els dubtes de les famílies.
 • Institut Alt Penedès: hi haurà dues trobades telemàtiques que tindran lloc el dimecres 10 de març i el dilluns 15 de març, totes dues a les 19 h. Podeu sol·licitar plaça per a una de les dues xerrades telemàtiques a través d'un formulari que trobareu al web del centre.
 • Institut Milà i Fontanals: hi haurà dues trobades telemàtiques, una d'ESO i l'altra de batxillerat. La primera tindrà lloc el dimecres 10 de març a les 19 h (ESO) i l'altra el dijous 11 de març a les 18.30 h (batxillerat).
 • Institut Nou de Vilafranca del Penedès: hi haurà reunions telemàtiques d'ESO el dijous 11 de març a les 18 h i a les 19 h. Els interessats en la llengua xinesa com a segona llengua estrangera poden participar en una reunió telemàtica el dimarts 16 de març a les 18 h. Per accedir a aquestes reunions cal omplir un formulari de la pàgina web del centre.
 • Institut Vilafranca 2: hi haurà una reunió telemàtica el dissabte 13 de març a les 10 h del matí. Per accedir a aquesta reunió cal omplir un formulari que trobareu a la pàgina web del centre.

Jornades de portes obertes a les llars municipals d'infants^

Jornades de portes obertes a les llars d'infants privades^

Jornades de portes obertes a les llars privades de Vilafranca 

Accessibilitat