Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

WINEBS presenta una nova edició de Fem un Tasta Vins?, dos nous cursos i la tasca d’acompanyament personalitzat per a empreses, com a novetat

16 de gener de 2018

La Wine Business School, amb seu a l’edifici de l’Enològica, presenta en aquest inici d’any una nova edició de l’activitat Fem un Tasta Vins?, en el marc del Post Grau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles que s’hi està impartint. Aquest dilluns l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, juntament amb Ester Garcia, directora de la WINEBS, van presentar aquesta activitat iniciada l’any passat, així com els cursos previstos per als propers mesos.
El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha explicat que l’activitat Fem un Tasta Vins? s’emmarca en el curs de Programa de Postgrau de Gestió d’Empreses vitivinícoles i tindrà lloc el dissabte 3 de febrer al matí a l’edifici de l’Enològica. “És la segona edició d’aquesta activitat. L’any passat hi varen participar 70 persones. Els alumnes han de fer servir les seves habilitats de venda. Les puntuacions dels assistents serviran per triar l’equip guanyador. És una activitat molt recomanable”, afirmava Montfort. Els alumnes del curs posaran en pràctica els aprenentatges realitzats en el mòdul de gestió d’empresa vitivinícola amb especial incidència en el mòdul de Màrqueting.
La directora de la WINEBS, Ester García, explicava que l’activitat tindrà lloc de 10 a 13h i que les inscripcions s’han de fer a través de la web de WINEBS. “És com una fira, els alumnes presentaran el seu producte i faran servir les seves habilitats i tècniques de venda. Els assistents no han de ser experts en el món del vi, és una activitat oberta a tothom que tingui interès per tastar diversos vins o caves, i ajudar als alumnes avaluant les propostes que han tastat”, ha afirmat García. Tots els assistents entraran un el sorteig d’un lot de productes.
La directora de WINEBS ha presentat també dues formacions que s’impartiran properament a l’escola. Es tracta del curs “Gestió de l’empresa familiar vitivinícola” i del curs “Exportació de vins i caves”. El primer s’inicia el proper 2 de febrer i tindrà lloc els divendres al matí amb una durada de 28 hores. Està adreçat a directius i propietaris d’empreses familiars. L’objectiu és donar eines per a afavorir el relleu generacional en les millor condicions en els cellers.
El curs “Exportació de vins i caves” és la segona edició i està adreçat a responsables de cellers, de màrqueting i exportació, export area managers, directors de màrqueting i exportació, gerents de pimes i cooperatives vinícoles. S’impartirà els dimecres a la tarda amb una durada de 70 hores. Ester García va destacar d’aquest curs la tasca d’acompanyament personalitzat per a les empreses que vulguin aprofundir en la seva internacionalització.
Aquests dos cursos es duen a terme a Vilafranca en col.laboració amb la Universitat Rovira i Virgili.
L’Alcalde Pere Regull ha destacat la consolidació de la WINEBS que vol lligar el sector vitivinícola amb els estudis universitaris i ha defensat la inversió feta a l’edifici de l’antiga Enològica. “Aquest edifici acull dues escoles: la WINEBS, que imparteix estudis superiors sobretot en col.laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que imparteix formació professional. Cada any passen per l’edifici unes 7.500 persones, sense comptar els usos de la sala d’estudi que hi ha en el mateix edifici (uns 7.500 més). Només per les dues escoles hi han passat en dos anys unes 1.900 persones”, ha afirmat l’alcalde. “Creiem en un Penedès vitivinícola, on la gent que viu de la terra es pugui guanyar la vida. Per això volem afavorir la formació  de les petites i mitjanes empreses vitivinícoles, que són la majoria”, deia Pere Regull.