Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilafranca activa l’obertura dels equipaments municipals

01 de juliol de 2020

Aquesta setmana reobren la biblioteca Torras i Bages, l’Escorxador, la capella de Sant Joan, el claustre de Sant Francesc, VINSEUM, l’Oficina de Turisme i algunes instal·lacions esportives per a usos concertats amb esportistes federats i clubs.

Després que des d’aquest dilluns 1 de juny, Vilafranca i l’Alt Penedès hagin entrat a la fase 2 de desconfinament, un bon nombre d’equipaments de titularitat municipal de Vilafranca ha començat a reobrir, tot i que encara no a ple rendiment com abans de la pandèmia i extremant les mesures de seguretat i higiene.

Biblioteca Torras i Bages

Així, a partir d’aquest dimarts la biblioteca Torras i Bages ha obert per oferir el servei de préstec i retorn amb cita prèvia i en horari especial. Per anar a la biblioteca cal reservar cita trucant al telèfon 93 890 40 30 o enviant un correu electrònic a b.vilafranca.tb@diba.cat. L’horari d’atenció i reserva de cita prèvia per telèfon és els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13h i els dilluns i dijous de 16 a 19h. Els llibres que es retornin es posaran en quarantena.

Servei de Cultura-Escorxador

El Servei de Cultura-Escorxador també obre les portes a partir d’avui en horari d’11 a 14h per a l’atenció al públic, no encara per a la utilització de l’equipament. L’atenció telefònica es fa mitjançant el telèfon 93 890 04 59 i per correu electrònic cultura@vilafranca.cat. Les persones que acudeixin presencialment cal que hi vagin provistos amb mascareta.

Claustre de Sant Francesc

També des d’aquest dimarts 2 de juny, reobre als visitants el claustre de Sant Francesc, després de més de dos mesos i mig amb les portes tancades. El claustre recupera la seva activitat cultural i també s’afegeix als edificis patrimonials visitables de la ciutat. La programació cultural de l’espai s’ha vist alterada però durant els mesos de juny, juliol i setembre es mantenen les activitats del cicle Paraules al Claustre i +.

En aquest sentit, des del  proper divendres 5 de juny i fins al diumenge 5 de juliol es podrà visitar a las Sala Fosca del Claustre l’exposició El camí dels molins, una exposició a quatre mans produïda per la poeta Roser Guasch Bea i l’artista Camil·la Pérez Salvà.

Els horaris de visita del claustre seran de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h. L’entrada al recinte haurà de respectar la distància de seguretat establerta de 2 metres i s’haurà de portar mascareta. No es permetrà tocar cap element patrimonial del claustre ni de l’exposició.

Capella de Sant Joan

També aquest dimecres 3 de juny torna a obrir portes la capella de Sant Joan com a espai d’exposició. Després d’haver de ser tancada el passat 13 de març a causa de l’estat d’alarma decretat a l’Estat, l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit reobrir, amb totes les mesures sanitàries establertes, aquest emblemàtic espai expositiu amb la mateixa exposició que s’havia inaugurat el 6 de març, Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès, que s’allargarà fins al diumenge 28 de juny. L’aforament se sotmetrà a la distància de seguretat de 2m i l’entrada i la sortida de la capella es faran per dos accessos diferenciats.  Els horaris d’obertura de la capella seran de dimecres a divendres d'11 a 13.30 i de 18 a 20.30h, dissabtes d'11 a 13h i de 18 a 21h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 21h. Tothom que entri a la capella de Sant Joan ho haurà de fer amb mascareta i no es permetrà tocar cap element expositiu ni del mateix espai de la capella.

Vinseum

Finalment Vinseum també inicia aquest dimarts 2 de juny la reobertura al públic. Es podrà visitar l’exposició permanent, fer compres a la botiga del Palau Reial, així com reprendre les consultes al Centre de Documentació de Vinseum (c/ de la Palma). Ambdós espais públics s’han hagut d’adequar a la normativa vigent per garantir un espai sanitàriament segur, pel que fa a la distància de seguretat, el control d'aforament, les mesures d'higiene i les mesures de protecció de les col·leccions.
Per aquest motiu, el visitant haurà de respectar les mesures adoptades que es redueixen a l’ús obligatori de mascaretes, la higiene de mans i el respecte de la distància social.
Vinseum celebra el retrobament amb el seu públic, i per això ofereix l’entrada gratuïta fins al 31 de juliol. 

Instal·lacions esportives

En la fase 2, 5 instal·lacions esportives municipals obriran seguint uns horaris, un procediment de reserves i un protocol d’ús amb uns condicionants i mesures estrictes de seguretat. Aquesta obertura d’instal·lacions és només per a esportistes federats, professionals o d’alt rendiment de Vilafranca i per als esportistes a partir de 14 anys que disposin de fitxa esportiva escolar, associats als clubs esportius, que ja utilitzaven les instal·lacions esportives municipals durant aquest curs. Les instal·lacions esportives que obriran seran el Pavelló Firal, el Pavelló de la Gamba, la Pista d’Atletisme, el Camp de Futbol núm. 1 i el Pavelló d’Hoquei.

Centre Àgora

D’altra banda, des de dilluns 25 de maig el Centre Àgora, ja disposa de servei de consergeria per donar servei a les entitats del món econòmic que s’hi acullen.

Oficina de Turisme

També l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, situada al c/ Hermenegild Clascar, 2, reobre a partir de demà dimecres 3 de juny en l’horari habitual, de dimarts a dissabte de 9.30h a 13.30h i de 15h a 18h i els dilluns, diumenges i festius: de 10h a 13h. L’oficina reobre amb un seguit de mesures com l’accés d’una sola persona per informador/a i l’ús obligatori de mascareta.