Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Un ós de peluix, mascota del servei d'educació viària de la Policia Local de Vilafranca

03 de maig de 2018

Des d’aquest mes d'abril la Policia Local de Vilafranca compta amb una mascota, us ós de peluix obsequi de NEOPEQUES, una marca amb la voluntat de tenir cura de la salut dels més petits.
Aquesta iniciativa s’ha presentat aquest migdia amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, i de l’agent responsable d’educació viària dins el cos, Begoña Martínez.
Montfort ha destacat que aquesta mascota reforçarà les campanyes d’educació viària que la Policia Local fa amb els col.lectius més febles: la gent gran, amb accions als casals d’avis, i els infants, amb la participació de les 10 escoles de Vilafranca. En aquest àmbit, el regidor ha posat èmfasi que les campanyes educació viària abasten des de P3 a 2n d’ESO i que hi participen uns 2.500 alumnes. “La incorporació d’aquesta mascota ens aproximarem encara als més petits. A Vilafranca treballem en la sensibilització viària per continuar caminant cap a l’objectiu Visió Zero, un escenari en el qual no s’hagin de lamentar víctimes mortals ni persones ferides amb seqüeles de per vida per sinistres viaris”, ha dit el regidor Montfort.
L’agent Begoña Martínez ha explicat que la mascota, que porta l'uniforme de la policia local, acompanya les sessions d'infantil ajudant a la Policia Local “a ser més propers pels nens i les nenes més petits i a gaudir de les sessions d'educació viària on, mitjançant contes i jocs, aprenen a moure's amb seguretat. A través dels infants volem arribar als pares i mares”. Aquest curs els infants de P3 de les escoles Sant Josep i Estalella i Graells han rebut aquesta formació i el curs que ve s’estendrà a totes les escoles de Vilafranca.
La mascota encara no té nom i està previst fer una consulta als infants i entre tots triar-ne un.