Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Un alumne del PTT de Vilafranca realitza una estada formativa a França

13 de juny de 2019


Esteve Comorera, alumne del curs d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del PFI -Pla de Transició al Treball de Vilafranca del Penedès, ha realitzat una estada formativa a Biarritz del 27 de maig al 10 de juny.  L’alumne va ser va ser seleccionat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per tal de dur a terme una estada de formació i treball a Biarritz, França.  Hi han participat 15 joves més, seleccionats entre l'alumnat de tots els PFI-Pla de Transició al Treball d’arreu de Catalunya, atenent no només a criteris acadèmics sinó també a les seves competències, entre les quals es destaca la capacitat d’adaptació a entorns de treball multiculturals.
A Biarritz, l'Esteve ha dut a terme pràctiques educatives a l’empresa de calçat Chaussures Besson, ha seguit un curs intensiu de francès i ha participat en visites turístiques i activitats culturals. 
L’estada, única als PFI en tot l’estat, ha estat finançada en la seva totalitat per la Comunitat Europea, en el marc del programa Erasmus+, amb els objectius de donar a conèixer un país i una realitat laboral diferent, d’ajudar-los a completar les seves competències professionals i d’estrènyer els llaços entre els habitants de dos països de la Unió Europea.  
Des del PTT de Vilafranca fa anys que s'aposta per la participació del nostre alumnat en aquest projecte internacional, que els ajuda a sentir-se ciutadans d'Europa. De fet, aquest és el tretzè any consecutiu que un alumne aconsegueix ser seleccionat per a participar-hi. Es considera una oportunitat única que els proporciona una experiència personal i professional inoblidable i els serveix per a desenvolupar iniciativa i autonomia personal, per a establir noves relacions socials i per a conèixer el país veí tot ampliant el bagatge cultural.
El PFI-PTT de Vilafranca del Penedès és un programa adreçat a joves de 16 a 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i que, a curt termini, volen treballar o preparar-se per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Està ubicat a l'Institut Alt Penedès i es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.