Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Obert el període de matriculació al Postgrau de Gestió d'Empreses Vitivinícoles de la Wine Business School

11 de maig de 2020

Arriba ja a la cinquena edició incorporant nous continguts per respondre a la nova realitat empresarial esdevinguda amb la crisi del Covid-19.

El postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles que imparteixen conjuntament la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Vic (UV) i la Wine Business School de Vilafranca, obre el període de matriculació per a la seva cinquena edició, amb la voluntat de formar els alumnes en totes les àrees de negoci de l'empresa: des de la gestió, fins al màrqueting, la comercialització i la producció del vi. La matriculació ja està oberta i es pot fer mitjançant aquest enllaç.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat que el postgrau s’engloba dins “l’aposta de Vilafranca per la formació superior i  adequada al sector vitivinícola com un dels eixos prioritaris i de projecció de Vilafranca” i que la formació és d’una “altíssima qualitat, tant pels ponents que són de primer nivell com pels tastos”.

En aquest nou curs, que s’iniciarà a l’octubre, s’ha renovat la participació d’experts en la indústria i la comercialització del món del vi. Així, en el postgrau es reserva un espai important a la cadena de valor del producte vitivinícola i l’equip docent realitzarà també una revisió del model de negoci atenent a la nova realitat esdevinguda amb la crisi del Covid-19. 

Amb experts com Xavier Ybargüengoitia, s’incorporen casos pràctics concrets, s’analitza el procés continuat del producte en l'empresa i les necessitats en què s’ha de pensar per col·locar de manera efectiva el producte en el mercat.

Alícia Estrada serà l'altra experta que aquest any torna a formar part del curs. Estrada abordarà la comunicació i la comercialització a través d'Internet, ja que la xarxa ocupa un espai cada vegada més important. Durant el postgrau s'incorporaran les eines i els canals digitals en la venda de vi, i en les propostes enoturístiques.

El programa està pensat per a emprenedors que vulguin conèixer i introduir-se en la indústria del vi; universitaris amb projecció per formar part d’equips directius dins del sector; i professionals que vulguin actualitzar els seus coneixements i accentuar els seus dots com a directius.

A més de l'anàlisi de tots els departaments i agents que actuen dins d'una empresa del sector del vi, el Postgrau de Gestió d'Empreses Vitivinícoles permet als estudiants aprofundir en el coneixement del seu producte, posant especial èmfasi en les necessitats de venda i comercialització i, sobretot, avaluant els nous escenaris que la crisi de la Covid-19 ens ha deixat. 

Les classes del programa es realitzaran a la seu de la Wine Business School, a Vilafranca del Penedès. Aquesta ubicació geogràfica, a la comarca de referència del sector a Catalunya, facilita la visita a diversos productors i empreses, amb l'objectiu d'ampliar, contrastar i analitzar els continguts del curs.