Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Nova aula de sommelieria de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

07 de març de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca realitza les obres de reforma i adequació d’una nova aula de tast amb què es dotarà l’edifici de l’Enològica, per a ús d’aula de sommelieria de l'Escola d’Enoturisme de Catalunya. El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i la regidora d’Educació, Xell Montserrat, han visitat aquest dilluns les obres d’aquest projecte, inclòs en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del carrer Comerç - PIICC.

La nova aula de sommelieria té una superfície de 104 m2, amb accés pel carrer de Cal Bolet. Amb un pressupost de quasi 95.000€, s’està realitzant una reforma integral de la sala, amb un tractament acústic, climatització i ventilació, i nova il·luminació tipus led. La intervenció també preveu la col·locació de nou mobiliari i equipament tècnic. El regidor Francisco Romero posava de relleu que “aquest nou espai se suma a les altres intervencions que venen a reforçar les connexions del projecte del carrer del Comerç i el centre històric.”

   Façana    Plànol

Les obres d’aquesta nova sala van començar al gener i es preveu pugui entrar en funcionament durant el segon trimestre d’aquest any. És la segona aula de tast que s’habilita a l’escola i serà adaptada a la formació dels comunicadors i professionals del sector vitivinícola. Tindrà una capacitat per a una trentena d’alumnes i es concep també com un espai per apropar el món del vi i els escumosos a la ciutadania, i per  compartir amb els visitants els productes del territori. La regidora Xell Montserrat ha destacat que l’aula de sommelieria “reuneix les condicions específiques adequades per dur a terme formació especialitzada de sommelier, a més pot ser una oportunitat per fer sensibilització a la ciutadania en general. Ofereix un ventall de noves oportunitats”.

Més informació

Accessibilitat