Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’alumnat dels diferents programes de joves del Servei d’Ocupació visiten l’exposició Transitar

25 de novembre de 2019

Aquest mes de novembre l’alumnat dels diferents programes de joves del servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, PFI d’Auxiliar de Fabricació Mecànica, d’Auxiliar d’Imatge Personal i d’Auxiliar d’Hoteleria i el de Joves en Acció, van visitar i participar en les diferents activitats organitzades dins de l'exposició "Transitar. Orientar-se en un món canviant" que ha estat a la capella de Sant Joan i que organitza la Diputació de Barcelona. 
El concepte del muntatge expositiu és la casa com a metàfora del ser humà, concebut com a subjecte actiu que s’ha d’orientar al llarg de la vida en un món canviat, i és la formació la que permet adaptar-se al món i transformar-lo. La casa  desplega les seves parets en un muntatge tridimensional que invita a reflexionar sobre els somnis i les realitats, l'èxit i el fracàs, les condicions de l'entorn, les competències, la tria, l'itinerari vital, etc...
La visita s'ha encaminat a despertar l'interès de l'alumnat per orientar-se des del seu context d'estudiant vers una formació professional. Els joves han participat en el recorregut expositiu i en les dinàmiques interactives que s’hi duien a terme i  han valorat molt positivament la visita, especialment per a prendre consciència de la necessitat de conèixer-se a un mateix per tal d'orientar-se a la vida.
Els Programes de Formació i Inserció es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, alguns d’ells també amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. El programa Joves en Acció per a la Recerca de Feina, per la seva part, està finançat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Diputació de Barcelona.