Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

La preinscripció escolar per als ensenyament obligatoris per al curs vinent serà del 13 al 22 de maig

08 de maig de 2020

A causa de la situació actual d’excepcionalitat pels efectes de la COVID-19, es generalitza la presentació telemàtica de les sol·licituds de preinscripció. 

La documentació que cal adjuntar a la sol·licitud telemàtica caldrà enviar-la mitjançant un correu a la bústia electrònica del centre demanat en primera opció.

En el cas que la família no pugui dur a terme el tràmits de forma telemàtica, podrà concertar cita al centre de la primera petició per fer el tràmit de forma presencial.

El proper dimecres dia 13 de maig s’iniciarà el període de preinscripció per al curs 2020-2021 a les escoles i instituts en els nivells de P3 a 4t d’ESO, que inclouen l’educació infantil de segon cicle, l’educació primària i l’educació secundària obligatòria, un període que s’allargarà fins el dia 22 de maig.

A causa de la situació actual d’excepcionalitat pels efectes del COVID-19, la presentació de sol·licituds, de documentació i de reclamacions es farà de forma no presencial, utilitzant formularis telemàtics i el correu electrònic. El tràmit es podrà fer tot a través del portal preinscripcio.gencat.cat. També, i en la mateixa línia, els resultats del procés de preinscripció es podran consultat en tots els casos per Internet.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible del 19 al 22 de maig inclosos. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

Prèviament a l’inici de les preinscripcions, el Departament d’Educació procedirà a la desinfecció dels espais que s’utilitzin. Es regularan les cues i es garantirà el distanciament físic de les persones que s’adrecin al centre educatiu.

Període de matriculació

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre haurà de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol.