Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

En marxa la 4a edició de l’E-connect!, un programa per fomentar l’emprenedoria i la innovació

11 de gener de 2023

Més de dos-cents alumnes de l'Institut Eugeni d'Ors, de l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal i de l’institut Milà i Fontanals han participat aquest dimecres al matí a la jornada de presentació del projecte E-Connect!, un concurs per premiar les millors solucions als reptes plantejats per tres empreses del territori.

Aquesta iniciativa, que s’organitza per quart any consecutiu, està liderada per l’Institut l’Eugeni d’Ors en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través dels serveis de Promoció Econòmica i d’Educació, i amb la participació de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

El tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan M. Montfort, i la regidora d’Educació, Xell Montserrat, han participat de la jornada, juntament amb la directora de l'institut Eugeni d'Ors, Dolors Arbós; la directora del Milà i Fontanals, Rebeca Menchón, i el director de l’Escola Municipal d’Art l’Arsenal, Albert Abella

Representants de les 3 empreses han estat a la jornada per exposar els reptes empresarials, tots ells vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i sobre els quals els equips d'alumnat hauran de treballar per presentar-ne solucions. Les empreses que enguany participen en aquesta edició són la Fundació Mas Albornà, l’empresa multinacional química  AKZONOBEL i el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf. Les millors propostes seran premiades en un acte que es farà a l’Auditori el 15 d’abril de 2023.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, aplaudeix un any més la iniciativa destacant la importància d’impulsar les formacions professionals i apropar-les al teixit empresarial: “Aquest projecte encaixa amb els valors del Servei de Promoció Econòmica, ja que ajuda als joves a adquirir competències que de ben segur els ajudaran al seu futur professional”. Montfort assenyalava durant la seva intervenció a la jornada que aquest programa fomenta “competències basades en el treball col·laboratiu, en la creativitat i en la resolució de reptes plantejats” i afegia la importància “de fer-ho des de la realitat que ens ofereix la participació de les empreses del territori”.

En aquesta mateixa línia la regidora Xell Montserrat ha destacat “totes les aliances que fem des de l’Ajuntament es dediquen a l’alumnat, perquè aquest conegui al màxim l’oferta i la realitat empresarial de la nostra comarca més enllà dels centres educatius” i ha afegit que “aquesta és una oportunitat per connectar educació i món empresarial i obrir-los les portes al món laboral”.

Com a novetat aquest any s’oferirà una formació per donar a conèixer el desenvolupament de la solució a través de la la metodologia design thinking i una formació en elevator pitch per presentar les idees en un temps breu, però amb impacte.

Tot aquest treball no seria possible sense la participació de les tres empreses que han proposat el repte i la dedicació del professorat que, en els propers mesos, ajudaran des de l’aula, a desenvolupar els projectes que l’alumnat proposi. L’Ajuntament de Vilafranca aposta per la consolidació d’aquest programa, avalat per l’èxit de les tres edicions anteriors.

Més informació:
Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès
93 817 11 69 – [email protected]
http://www.econnect.cat

Accessibilitat