Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El programa d’educació viària de la Policia Local a les escoles arriba aquest any a educació infantil

25 de setembre de 2018

En dos anys s’ha incrementat més del 60% l’alumnat receptor del programa

Aquest mes d’octubre s’iniciaran les sessions d’educació viària que la Policia Local de Vilafranca realitza als centres educatius de Vilafranca. Aquest any, el programa de sensibilització s’amplia i arribarà també a l’alumnat d’educació infantil, una etapa en que el curs passat es van fer algunes sessions pilot en dues escoles de la Vila. El cap de la Policia Local, Albert Romero, explica que les sessions es van tancar “amb resultats molt satisfactoris i bona acollida entre alumnes, educadors i famílies”. El programa continua creixent, després que en els darrers 2 anys s’hagi incrementat més del 60% l’alumnat que participa en aquestes sessions d’educació viària.

D’altra banda, també van tenir molt bona acollida les sessions iniciades el curs passat amb l’alumnat de 2n d'ESO, en les quals es simula un judici d’un accident de trànsit. A través d’aquesta sessió, els alumnes són conscients de la normativa que els afecta com a vianants i com a ciclistes, i alhora permet plantejar i qüestionar situacions relacionades amb el perill que suposa incomplir la normativa.

L'objectiu general d’aquestes accions, “és incrementar la pròpia seguretat i aconseguir una ciutadania, sobretot la més jove, cada cop més conscient, més informada, més reflexiva, més dialogant i més responsable i, per tot això, més segura”, apunta Romero.

Les activitats proposades a les diferents etapes educatives pretenen ser motivadores, participatives i basades en situacions vivencials. Els tallers es realitzen amb la col•laboració del Servei Català de Trànsit, que aporta les propostes per a les sessions i els diferents material per treballar-les. L'objectiu és aconseguir zero víctimes en accidents de trànsit.