Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El 12 de setembre es posa en funcionament el nou bus entre Vilafranca i la UAB

07 de setembre de 2022

El proper dilluns 12 de setembre s’iniciarà una nova línia de bus que connectarà Vilafranca del Penedès amb la UAB, amb parada a Sant Sadurní d’Anoia. Es tracta d’un servei reclamat històricament des de la capital penedesenca per donar servei de transport públic als estudiants del campus universitari de Bellaterra. 

Es calcula que més de 300 estudiants penedesencs es traslladen diàriament a la UAB per cursar els seus estudis universitaris. El transport públic que hi connecta requereix d’una despesa de temps molt elevada i els estudiants opten pel transport privat. Tenint el compte aquesta necessitat, l’Ajuntament de Vilafranca va mantenir converses amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que fa dos anys ja va manifestar el compromís de posar en funcionament aquesta línia, però la pandèmia ha retardat fins aquest curs l’inici del nou servei de bus.
El servei, operat per Monbus Hispano Igualadina, comptarà amb 4 expedicions diàries de dilluns a divendres lectius universitaris. Els horaris de sortida de l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès seran a les 6.50, les 7.20, les 13.30 i les 18.15h. Des de la UAB els horaris de sortida dels busos en direcció a Vilafranca del Penedès seran a les 7.50, les 8.20, les 14.35 i les 19h.

Connexió ferroviària 
El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, s’ha mostrat satisfet de la confirmació d’aquesta nova línia, reconeixent que “el procés ha durat molt. És una demanda històrica i la veritat és que ens ha costat molt aconseguir-ho”. Ruiz ha afegit que es continua treballant per complementar l’oferta de transport públic amb la connexió ferroviària: “Estem en converses perquè la línia R8, que finalitza el seu recorregut a Martorell, arribi fins a Vilafranca. Això complementaria de forma definitiva el transport públic fins a la UAB”. El regidor ha explicat que amb les obres actuals de l’estació de Renfe a Vilafranca, aquesta connexió es podria habilitar “i en això estem treballant amb la Generalitat. Igualment, la connexió amb la URV de Tarragona també la plantegem a través de la línia de tren RT2 que ara finalitza a l’Arboç i que esperem que després de les obres pugui arribar fins a Vilafranca”. 
 

ODS ODS5 ODS11 ODS12 ODS13

Accessibilitat