Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Del 20 al 29 de maig, preinscripció a llars municipals d'infants

13 de maig de 2020

El període de preinscripció a les llars municipals d’infants de Vilafranca per la curs 2020-2021 serà del 20 al 29 de maig, ambdós inclosos

La tramitació s’activarà el dia d’inici de la preinscripció i cal fer-la de forma telemàtica a través la web municipal, www.vilafranca.cat. En el cas de les famílies que no tinguin els mitjans per fer-ho per aquesta via, s’habilitarà la preinscripció presencial entre els dies 26 i 29 de maig i s’atendrà només amb cita prèvia. Per sol·licitar cita prèvia, caldrà trucar al telèfon 93 892 07 66 i el tràmit presencial es farà a l’Oficina Municipal d’Educació (OME), al carrer Santa Maria, número 2, 1a planta.

Es poden preinscriure en alguna de les quatre llars (l'Enxaneta, la Sol Solet, la Lola Anglada i El Parquet), els nens i les nenes que hagin nascut entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2019, a més a més, la llar el Parquet també disposarà de places per a infants nascuts entre l’1 de gener i el 15 de maig de 2020.

Els dies 21 i 26 de maig, en sessions de 10 a 11h i de 18 a 19h tindran lloc unes vídeoconferències a càrrec de les directores de les llars d’infants per informar de l’oferta educativa i aclarir possibles dubtes.  Properament s’anunciarà a través de quin mitjà es faran les videoconferències. També s’ha editat un vídeo amb la voluntat d’obrir les portes de les 4 llars de titularitat municipal.

Les llars municipals d’infants són serveis que, a més de contribuir en la millora de la conciliació familiar i laboral de les famílies, són conscients de la importància que aquesta etapa té en el desenvolupament dels nens i nenes. Per això, els quatre centres de l’Ajuntament de Vilafranca prioritzen el valor educatiu del primer cicle d’educació infantil. Treballen a partir d’un projecte pedagògic compartit que potencia les capacitats de l’infant, les seves ganes naturals d’aprendre i de descobrir el seu entorn, afavorint el desenvolupament integral dels nens i les nenes. Els indicadors de seguiment les situen en uns estàndards de qualitat molt satisfactoris en termes comparatius. Aquestes dades s’obtenen a través dels cercles de comparació intermunicipals impulsats per la Diputació de Barcelona, en els quals l’Ajuntament de Vilafranca participa des de la primera edició, ara fa catorze anys.