Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Curs per a nadons a l’Escola Municipal de Música 2020

17 de desembre de 2019

L’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet organitza novament el curs de sensibilització musical per a nadons de 12 mesos a 3 anys anomenat Picant de mans.
La música en els nadons incideix de manera natural en el seu desenvolupament motor, cognitiu i emocional. A través  de les moixaines, jocs de falda i cançons, l'infant té l'oportunitat de fer un aprenentatge tant descoberta del cos, com del llenguatge oral, del ritme, de la música i del moviment. 
Tot el treball, a més, es veu reforçat per l'estimulació afectiva que proporciona el contacte amb el cos i amb la veu de l'adult (pare-mare, avi-àvia...), amb qui es comparteix l'experiència.
Els objectius del curs són: introduir l'infant en el món de la música de manera natural, interrelacionar el llenguatge musical amb altres llenguatges, afavorir en els nadons el component lúdic en l'activitat musical, afavorir el procés d'autonomia i socialització de l'infant a través de les cançons, jocs dansats i danses, afavorir l'experimentació i el desenvolupament de la imaginació a través de la descoberta i manipulació d'instruments i materials sonors, afavorir a través de l'experiència musical el lligam afectiu amb el pare, la mare, o l'adult acompanyant, dotar els pares i mares participants d'un repertori bàsic, per poder transmetre als seus fills, basat en la cultura i tradicions del nostre país.
Les sessions són de 45 minuts on s’hi treballen les cançons, les audicions, danses i jocs relacionats amb l'estació i les festes, diades i tradicions que s'hi corresponguin. 
El curs serà a càrrec de Montse Terrades, titulada en educació infantil per la IOC, formada en el món de la música, en direcció coral als cursos de la Federació Catalana d'Entitats Corals.
El curs estarà format per 10 sessions que es desenvoluparan divendres a la tarda, des del 24 de gener fins al 27 de març de 2020 en dos horaris diferents: de 17.30 a 18.15h (infants de 12 mesos a 2 anys) i de 18.15 a 19h (infants de 2 a 3 anys). Per a més informació i inscripcions es poden fer del dimecres 8 al divendres 17 de gener de 2020 a l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet en horari de 10 a 12h i de 16.30 a 20.30h, per email escolademusica@vilafranca.cat o per telèfon 938173793.