Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Arrenca un curs de Sommelier Professional a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

03 de febrer de 2021

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha engegat aquest dimarts 2 de febrer un curs de Sommelier Professional. Es tracta d’una novetat de l’escola per aquest any 2021 amb l’objectiu de formar professionals especialitzats en el món del vi, amb una àmplia base de coneixements sobre el producte i el negoci, i la seva relació amb la gastronomia. El curs permetrà entendre el llenguatge tècnic del món del vi: enologia i tast, màrqueting, venda i promoció, sumilleria i maridatges, tot des d’una amb visió multidisciplinària. Un objectiu específic del curs és aprofundir en les habilitats comunicatives de l’alumnat, posant especial atenció en les expectatives del client, i oferint una formació integral que contempla l’anglès i el francès, incorporant així l’ús professional de llengües estrangeres en el món de la sumilleria.

El curs de Sommelier s’adreça a professionals de l'hostaleria i la restauració, o de la comercialització de vins nacionals o internacionals; professionals dels cellers, guies enoturístics o amants del món del vi que volen aprofundir en la matèria.

S’hi han inscrit 14 persones, la majoria de les quals ja havien cursat formació continua a l’Escola d’Enoturisme, i una d’elles també cursa el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia turístic a la mateixa escola. La majoria d’inscrits treballen en empreses del Penedès i també hi ha dues persones inscrites del Maresme.

El curs serà impartit per professionals experts referents en el sector com César Cànovas, Ferran Centelles, Andrew Ashurts, Albert Rimbau o Ramon Francàs.

 

Sortides professionals

El curs de Sommelier professional ofereix com a sortides professionals la incorporació en el sector de la restauració com a expert en vins, maridatges gurmet i sumilleria: en cellers, en l'àrea tècnica comercial i de màrqueting (nacional o d'exportació), comunicació i consultoria; guies d'enoturisme en celler o empresa de serveis turístics; organitzacions institucionals vinculades a la producció i promoció del món del vi i la gastronomia (Denominacions d'Origen, associacions interprofessionals, consorcis...,). O en el sector de la distribució, exercint les tasques de gestor de compres, contacte amb clients professionals, organització de gestió de degustacions i esdeveniments (bars de vins, venda en línia, distribució a professionals, etc.)

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, ha donat la benvinguda al curs remarcant que “reforça la capitalitat de Vilafranca a l’entorn del món del vi generant coneixement que permeti valorar el producte propi, el patrimoni, el sector vitivinícola i la cultura que l’envolta. Els sommeliers són una figura clau per donar a conèixer els valors que hi ha al darrera d’una copa de vi, des dels viticultors fins als elaboradors.  Agraeixo l’esforç per poder-ho fer possible a casa nostra en un moment com l’actual, així com també la confiança dels grans experts que en faran la docència i dels alumnes per apostar per una oferta única i de gran qualitat al territori”.

 

Durada, modalitat, horari i material didàctic del curs

El curs tindrà una durada de dos anys. El primer comprèn de febrer a novembre de 2021 (juliol, agost i setembre no hi ha classe). I el segon, de gener a de juliol de 2022.

El curs s’impartirà en modalitat semi presencial. La seva durada en hores serà de 430h, amb un treball de 8 hores setmanals, distribuïdes en 4 de presencials i 4 hores de treballs setmanals en línia.

Les classes presencials seran els dimarts a la tarda, de 16.30 a 20.30h. La resta de l’horari es realitzarà a través de classes en línia, algunes d’elles quedaran registrades perquè puguin esdevenir material d’estudi i revisió per als alumnes. 

Com a material didàctic, els alumnes tindran el volum número 4 de la col·lecció del Sapiens Del Vino de la Bullipèdia, El vi en el restaurant.  A més, els alumnes inscrits en aquest curs tindran accés gratuït als Màster Class amb experts molt reconeguts que organitza l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Les Master Class versaran sobre Neurociència i vi (Josep de Haro), El servei de vi (Joan Carles Ibàñez), Diferències del vi en base als criteris d’elaboració (Ricard Rofes), Cap on va el mercat internacional del vi? (David Forer), La comunicació al món del vi. Necessitats i tendències (Montse Alonso) i Maridatge de Flors i plantes (Evarist March i Carles Aymerich).

Es pot trobar tota la informació del curs al web de l’escola, www.escolaenoturisme.cat i també per correu electrònic : edec@escolaenoturisme.cat.

Accessibilitat