Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats sempre pels canals web i xarxes socials de fonts oficials i fiables, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Aquest divendres s’inaugura a la Capella de Sant Joan l’exposició TRANSITAR, orientar-se en un món canviant

23 de octubre de 2019


L’Ajuntament de Vilafranca ha participat en aquest projecte amb voluntat de contribuir a la millora de l’orientació educativa i de l’èxit educatiu, i la disminució de l’abandonament escolar prematur

Aquest divendres  s’inaugura a la Capella de Sant Joan l’exposició TRANSITAR, orientar-se en un món canviant, una exposició fruit de la col•laboració de la Diputació de Barcelona amb quatre municipis de la província, entre ells Vilafranca.  La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, acompanyada d’un dels comissaris de la mostra, Josep Asunción, i la cap del servei, Dolors Peñafiel, van presentar el contingut de l’exposició, que ha estat precedida d’un treball previ de participació i amb l’objectiu d’oferir una eina per orientar-se en un món canviant, oferint una mirada humanista de l’orientació, més enllà de les transicions dins del sistema educatiu, dels centres i dels horaris lectius. 

La regidora Xell Montserrat explica que “aquest treball neix de la voluntat de l’Ajuntament de Vilafranca de col•laborar amb els centres educatius en la millora de l’orientació educativa i assolir uns dels objectius prioritaris  del Servei d’Educació per a aquesta legislatura: la millora de l’èxit educatiu i la disminució de l’abandonament escolar prematur, de joves que no cursen ensenyaments post-obligatoris”. Montserrat destacava el treball previ que s’ha fet en el marc del projecte TRANSITAR i que ara es pot veure en aquesta exposició itinerant que arriba a Vilafranca. 

Josep Asuncion, comissari de l’exposició juntament amb Gemma Guasch, apuntava que la mostra s’adreça a tots els públics i té un caire dinàmic, ja que està dissenyada com una exposició viva que vol donar resposta a l’abandonament escolar prematur, “amb una visió holística, fora de l’etapa escolar exclusivament, perquè hi ha necessitat de formar-se i canviar al llarg de la vida”. Asuncion també va destacar el procés previ en el qual hi ha participat a més de Vilafranca, testimonis dels municipis de Badia del Vallès, Sant Vicenç dels Horts i Centelles, que donen molta força a l’exposició. 

El visitant a l’exposició tindrà un full de sala que li suggerirà algunes activitats que podrà realitzar durant la visita. I també s’acompanya d’un seguit de sessions i activitats paral•leles, adreçades a diferents col•lectius. 

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres 25 d’octubre, a les 18h, a la Capella de Sant Joan, i s’iniciarà amb un breu muntatge de la companyia Acrobatistes de l’escola d’aeris la Vertical de Vilafranca. L’exposició restarà oberta fins al dia 24 de novembre i es podrà visitar en l’horari habitual d’obertura de la capella de Sant Joan, de dimecres a divendres de 17 a 20h, els dissabtes de 18 a 20h i els diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.