Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Alumnes de 4rt d’ESO de l’Eugeni d’Ors realitzen un crèdit de síntesi sobre consum

13 de juny de 2016

La regidora de Salut i Consum, Anna Doblas, i la diputada delegada de Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, han visitat l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca on els alumnes de 4rt d’ESO realitzen un crèdit de síntesi de consum. L'objectiu del crèdit és introduir els alumnes en el món del consum, amb l'aprenentatge dels seus drets i deures bàsics, així com de les vies de reclamació que l'administració posa al seu abast en cas de que es produeixi un conflicte. Mitjançant una sèrie d’activitats, els estudiants construeixen el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. 
La diputada Laura Martínez va assenyalar en la visita que la part teòrica es reforça després amb tallers de casos pràctics de reacció davant el consum i la publicitat. La regidora Anna Doblas afegia que aquesta és una línia que es treballa tot l’any des de l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’oferiment de diferents propostes educatives de temàtica relacionada amb el consum, i ha destacat un nou taller de consum responsable que aquest any ha estat molt demandat sobre privacitat a les xarxes socials. 
La visita a l’institut Eugeni d’Ors es va fer aquest divendres passat 10 de juny per conèixer l’experiència dels grups d’alumnes a les unitats mòbils de l'Oficina d'Informació al Consumidor durant la realització dels tallers, i fer una visita guiada a l'exposició interactiva Consum. Com som?, instal•lada a la biblioteca del centre. Els alumnes i el professorat han valorat positivament la realització del crèdit de síntesi que, a banda d’aportar coneixements, té aplicació directa a la vida quotidiana.

 

Accessibilitat