Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

241 infants i adolescents rebran ajuts de l’Ajuntament per participar en els casals d’estiu

17 de maig de 2023

Divendres passat es va fer pública la resolució provisional dels beneficiaris dels ajuts econòmics que ofereix l’Ajuntament de Vilafranca per participar als casals d’estiu organitzats per les Associacions de Familiars de l’Alumnat (AFAs) i que s’organitzen en conveni amb l’Ajuntament.  Per a aquest any 2023, aquests casals d’estiu seran els que organitzen les escoles Estalella Graells, Josep Baltà Elias, Cristòfor Mestre i Dolors Piera.

Ara s’obrirà un període de reclamacions de deu dies hàbils. Tot i així, ja es pot avançar que en aquest moment hi ha un total de 241 infants i joves que es podran beneficiar dels ajuts econòmics previstos en aquesta convocatòria. Segons les previsions de participació, aquesta xifra podria arribar a comportar que un 40% dels infants i adolescents inscrits als casals d’estiu rebin algun tipus de suport econòmic.

Enguany és el primer cop que l’Ajuntament de Vilafranca fa una convocatòria de concurrència pública per accedir a aquests ajuts. Fins ara, únicament es podien beneficiar d’ajuts municipals d’urgència els infants i joves en seguiment de serveis socials, i això feia que aquests ajuts acabessin arribant a un percentatge d’entre el 10 i el 15% dels infants que hi participaven.

L’import econòmic que l’Ajuntament destinarà enguany a aquests ajuts serà d’uns 32.640€. A banda d’aquest import, es preveu destinar entre 25.000 i 30.000€ a la contractació de vetlladors/es per als infants amb necessitats educatives especials (NEE). El suport econòmic podria arribar a ser de 60.000€ en total.

Arribar a major percentatge de famílies

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explica que la voluntat de l’Ajuntament amb aquesta convocatòria pública és que “un major nombre d’infants i adolescents puguin accedir a les activitats de lleure d’estiu que en anys anteriors i fer-ho a través d’un procediment amb la màxima transparència”. Segons la regidora també es vol garantir que no es produeixen costos addicionals en les quotes d’accés “pels suport addicionals que requereix l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials, donat que l’Ajuntament seguirà assumint bona part dels costos de contractació de vetlladors/vetlladores”.

Montserrat ha posat de relleu el lleure educatiu com un “àmbit bàsic per als infants i adolescents a l’hora d’accedir a oportunitats fonamentals per al seu desenvolupament. Per això, impulsem diversos programes com són el Passaport Edunauta, el programa Vilaestiueja i el suport a l’organització de casals d’estiu per part de les AFAs, que connecten el temps lectiu i no lectiu i amplien el ventall d’experiències educatives de tot l’alumnat, però especialment d’aquell que es troba en entorns de major vulnerabilitat”.