Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

El Passaport Edunauta

El Passaport Edunauta és un projecte de creació d’oportunitats educatives i d'aprenentatges fora de l'escola per a infants de 3r i 4rt de primària. Els infants aprenen en molts espais i en molts moments diversos a part de a l’escola: a casa, a la plaça, a l’esplai, a la biblioteca... destinacions d’aprenentatge a les que els edunautes podran viatjar i viure experiències d’aprenentatge diverses. El Passaport Edunauta els permetrà gaudir de les activitats educatives obertes de Vilafranca i, a través de les seves pàgines, mostrar tot allò que aprenguin. Amb la realització d'aquestes activitats, aconseguiran segells per al seu passaport que acreditaran tant la seva participació a les activitats com els seus aprenentatges. 

Agenda d'activitats Què és el passaport

Descarrega't el passaportActiva el teu passaportInformació per a famílies

Com funciona?
El seu funcionament i el seu format és similar al que trobem en un passaport oficial que et permet viatjar pel món i aconseguir els segells d’entrada a cada país. En el cas del Passaport Edunauta, però, dóna accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions d’aprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport. Per tant, el Passaport Eunauta és un document físic, personal i intransferible, a mode de diari d’aprenentatge d’aquest viatge interplanetari, que ajudarà l’infant a recordar el seu viatge, el que ha après i l’experiència que suposa aprendre.

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus d’activitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris...), reflexionar sobre el seu propi procés d’aprenentatge (què ha après i quins superpoders ha posat en acció) i atresorar els segells aconseguits.

Accessibilitat